Παρουσίαση Εκδήλωσης Pelikan Hub 2019

«Η συνήθεια που τείνει να γίνει λατρεία»…έτσι μόνο μπορώ να χαρακτηρίσω αυτό που συμβαίνει κάθε Σεπτέμβρη με το Pelikan Hub.  Η εκδήλωση που ξεκίνησε από την Pelikan περισσότερο για λόγους διαφήμισης και προώθησης των προϊόντων, έχει εξελιχθεί σε ένα γεγονός που αφενός αναμένεται με αγωνία από όλους εμάς που μοιραζόμαστε το πάθος για την πένα, το μελάνι, το χαρτί και αφετέρου «αγκαλιάζεται» θερμά, όταν συμβαίνει. Κι αυτό φυσικά, ισχύει σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στη χώρα μας, όπως βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γνωστές φυσιογνωμίες, που συναντάμε μόνο μια φορά το χρόνο, γι’αυτό κι έχουμε τόσα πολλά να πούμε.

Η πρόσκληση δήλωνε σαν ώρα έναρξης της εκδήλωσης, τις 18:30. Έφτασα μόλις λίγα λεπτά καθυστερημένος και βρήκα ήδη μερικές δεκάδες κόσμου να έχουν ήδη μαζευτεί και να δοκιμάζουν πένες και μελάνια.

Κατόπιν συζήτησης με τον Hub Master, κο Ζαφειρίου, είχαν δηλώσει συμμετοχή 72 άτομα. Αλλά με μετριοπαθείς υπολογισμούς οι παρευρισκόμενοι κυμαίνονταν μεταξύ 100-120 (!), καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που είτε δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή είτε επισκέπτονταν το κατάστημα και ο κόσμος που είχε μαζευτεί τους «παρέσυρε» κι εκείνους καθώς και εκείνοι που ήρθαν συνοδεύοντας κάποιον άλλο συγγενή ή φίλο. Σε κάθε περίπτωση ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων είναι εντυπωσιακός, ενώ το ίδιο εντυπωσιακό είναι και το εύρος των ηλικιών καθώς συναντούσε κανείς άτομα στην εφηβεία ή προεφηβεία αλλά και άτομα με αρκετές δεκαετίες εμπειρίας να τους «συνοδεύουν».

Εξοντωτικές δοκιμές, μέχρι να αποφασιστεί ποια πένα θα αγοραστεί, τελικά.

Ο αεικίνητος Hub Master, ενώ εξυπηρετεί τις επιθυμίες των παρευρισκομένων.

Τα υπέροχα δώρα που κληρώθηκαν σε 4 τυχερούς νικητές.

Τα υπέροχα δώρα που κληρώθηκαν σε 4 τυχερούς νικητές.

Κάτι που είχα παρατηρήσει σε μικρότερο βαθμό κατά τις προηγούμενες εκδηλώσεις, αλλά όσο περνάει ο καιρός φαίνεται να εξαπλώνεται, είναι το πόσοι πολλοί ασχολούνται με την Καλλιγραφία. Με κάνει αναρωτιέμαι αν το πάθος για τις πένες τους οδήγησε και σε αυτό το hobby ή το αντίστροφο.

Μια άλλη ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς, ήταν η παρουσία του ευγενικότατου κου Π. ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο βρήκε την ευκαιρία και έφτιαξε μερικά σκίτσα της εκδήλωσης.

Ούτε που θυμάμαι πόσες φορές άκουσα ή είπα τις φράσεις «εις το επανιδείν», «και του χρόνου» , αποχαιρετώντας φίλους που είχα ξανασυναντήσει ή που γνώρισα εκείνο το βράδυ, αλλά το μόνο σίγουρο ήταν οτι όλοι το εννοούσαμε από καρδιάς.

Εις το επανιδείν λοιπόν…

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.